onsdag 6 oktober 2010

Nakenbilder på flygplats

Det var bara en tidsfråga innan dessa nya "nakenkameror" skulle råka ut för sin första skandal.
Vakterna på en flygplats i Nigeria passade på att ta kort på en resenär när hon skulle gå igenom säkerhetskontrollen och snabbt började det flockas personal runt skärmen. Dom lurade in kvinnan i nakenkamerabåset med anledningen av att deras metallbågar var tillfälligt ur funktion.

Jag tycker att det är helt fel med dessa nya kameror. Den enda fördelen med dom är att man ska slippa ta i resenärerna och slippa den påstådda strålningen som kommer ifrån en vanlig metalldetektor.
Man uppfann dessa kameror från början i tron om att dom skulle vara mer effektiva och mindre kränkande för personen som skulle behöva genomgå dom.

Men då frågar man sig, vad är mest kränkande:
Att en person ska kunna visitera dig för att förhindra terrorister och flygplanskapare att gå ombord planen eller att en främmande person ska kunna inspektera dina privataste kroppsdelar och missbruka det som i detta fall?

Och när vi ändå är inne på terrorister, britterna säger att nakenkamerorna är nödvändiga i kampen mot terrorismen. Samtidigt går ett amerikanskt bolag ut och säger att dom har uppfunnit ett "klistermärke" som ska täcka alla dina privatare delar av kroppen i en nakenkamera. Detta skulle kunna möjliggöra att "kalsongbombaren" Umar Farouk Abdulmutallab, som på juldagen försökte spränga att plan på väg till Detroit med sprängladdningar insydda i kalsongerna skulle ha kunnat undgå nakenkamerorna med ett enkelt klistermärke!

Det är en skrämmande tanke att en helt idiotisk uppfinning enligt mig,med nackdelar så stora att dom kan förenkla en terrorists onda planer så mycket att han bara skulle kunna gå rakt igenom säkerhetskontrollerna, bara för att personalen på flygplatserna inte vill ta i sina resenärer. När det dessutom finns personal som inte kan kontrollera sig och vara såpass professionella som det krävs och SKA krävas för denna typen av kameror tycker jag att det är både personalen och kamerorna som behöver förändras, och det är drastiskt.

Hur tänker världen?!

1 kommentar:

  1. Men det är ju där själva problemet ligger, att det ska kunna vara så lätt som att gömma sprängämnen bakom ett "klistermärke" och sedan kunna gå obemärkt igenom en nakenkamera.

    Det stämmer att dessa kameror är inne i en provperiod och att dom införs lite varstans i världen just nu, men det är just sådana här saker som avgör huruvida det går att använda denna tekniken och när själva tekniken går ut på att fotografera en full bild av din nakna kropp kan det inte gå att undvika att personal kollar på bilderna, det kommer att tillhöra rutin. Jag tror personligen att nakenkamerorna inte kommer att hålla i längden så länge personal kan missbruka dom på liknande sätt och en terrorist kan gå obemärkt ombord på ett flygplan med sprängämnen döljda bakom ett klistermärke.

    Jag har inte rört din kommentar så bara håll tyst och kommentera i tid nästa gång.

    SvaraRadera