onsdag 20 oktober 2010

Ett mirakel!

Lydia Pailard, en 60-årig kvinna från Frankrike har haft en änglavakt. Inför en cellgiftsbehandling tappade Lydia medvetandet och efter en undersökning av sjukhusets läkare, förklarades hon som "kliniskt död". Men på grund av hennes två söner, som vägrade ge upp hoppet så är hon vid liv idag. Sönerna vägrade att acceptera att man stängde av den maskin som höll Lydia vid "liv" och efter några timmar vaknade Lydia likt ett mirakel upp igen.


Det är ett mirakel att Lydia lever idag och allt är på grund av hennes söners "hopp". Läkarna har egentligen inte gjort något fel, och jag förstår att de bara gör sitt jobb. Men var i mänsklighetens upptåg förlorade vi tron till hoppet och det fantastiska? Varför måste allt vara logiskt och vetenskapligt? Jag menar, man har kommit fram till att kärleken är logisk, dominer skapas i kroppen för att få en känsla av välbehag och som en belöning m.m. Anledningen till att jag tar upp just kärlek, är för att det var sönernas kärlek till modern, som höll henne vid liv. Jag vet att alla människor tror på något, om det så är gud, återfödelse, sin partner eller jordens undergång! Så varför vågar vi inte längre vara offentliga med det och våga tro, varför lägger vi all vår tillit på vetenskapen? Vetenskapen är inte felfri, och det går oftast inte att "hoppas" att något ska funka i vetenskapens värld, antingen funkar det, eller inte.


Tänk om alla människor skulle tro på enbart vetenskapen(inga högre makter och mirakel). Då hade Lydia och tusentals andra människor inte varit vid liv idag. Man hör ofta att man ska ta ett piller, så blir allt bra(det är ju vetenskap). Men hur ofta hjälper det under hela din livstid? problemen kommer alltid att finnas kvar någonstans där inne och livet kommer alltid att vara svårt och göra ont. Men har man hoppet och tron så underlättar det oftast för människor, det är därför religioner är det enda i världen som finns kvar, som inte måste vara vetenskapligt och logiskt i vår moderna tid. Och i detta fallet kan Lydia tacka sina båda söner, för deras tro.

2 kommentarer:

  1. Precis som du säger behöver vi nog alla till mans tro lite mer. Mycket är idag bundet till vetenskapen.
    Det har varit flera fall nu på sistone där personer har vaknat upp ur längre koma. Trots detta tror jag att vi behöver nog lita på doktorer när det säger att det inte finns något hopp, de är ändå experter inom det området. För det är väldigt få av alla som blir "kliniskt döda" som vaknar upp.
    Svåra beslut att ta om man hamnar i den situationen!

    SvaraRadera
  2. Vilket mirakel att hon vaknade och jag håller med om att vi alla borde ha våran egen tro, hopp och tankar om saker och ting. Men jag tror också att vi bör lita på vetenskapen. Alla gör misstag, och det är ju främst misstagen som vi läser om i tidningen och på internet. Vi läser ju knappast om alla gånger som vetenskapsmän och doktorer har rätt när de ex. dödsförklarar någon. Klart man ska tro på mirakel, men hur skulle det funka om man aldrig accepterade att någon dör? Jag tror att en blandning av hopp och vetenskap är det bästa för alla.

    SvaraRadera