söndag 12 december 2010

Djuriskt Julbord

Köpenhamns Djurpark har slagit på stort i år och för att öka intresset till att söka sig till parken, på självaste Julafton har man nu förberett ett omdiskuterat julbord för flera av djuren. Besökarna ska enligt djurparkens hemsida få bevittna ormar äta julmus, isbjörnar festa på julgris och sist men inte minst lejonen ta några bett ur tomtens personliga renar.


Djurparken har länge varit känd för sina "fantasirika" initiativ kring juletid och man har tidigare bland annat kunnat göra sitt eget julklapps papper av elefant spillning, egna ljus av bivax och bygga en tomte med hjälp av överblivet halm från tidigare säsong. Men denna gången tar man ändå priset. Jag tycker att det är ett bisarrt försök att locka fler besökare och egentligen kan man tycka att detta borde bryta mot flera djurskyddslagar. Men däremot tvekar jag inte på att man kommer att öka besöksantalet på julafton, för visst låter det ändå som något man skulle vilja uppleva. Man säger också att man vill göra tradition av detta men det är nu jag börjar bli tveksam, för det första:
hur kommer alla "djurvänner" där ute reagera? om man lyckas slippa undan arga djurvänner, lyckas man slippa undan lagen? och är det verkligen ett ställe en förnuftig person kan tänkas ta med sitt 
barn till? 
                         Håll för ögonen i år, Det lär  bli ett barnförbjudet julbord!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar